Uitvaartwade 

Keuzevrijheid bij een persoonlijk afscheid.

Zelf een uitvaartkistopbaarplank, of uitvaartmand kopen? Het kan en mag gewoon. Hiermee bespaar je niet alleen op de kosten van de uitvaart, maar je maakt het afscheid ook persoonlijk. Keuzevrijheid bij een persoonlijk afscheid is ons motto. Schwarte Uitvaartondersteuning is 24/7 bereikbaar voor persoonlijk advies en directe hulp.

Voor een uitvaartwade kunt U terecht bij onze uitvaartwade partner

via onderstaande link

Uitvaartwade

In Nederland is bij wet vastgelegd dat bij een uitvaart een lijkwade gebruikt mag worden om de overledene in te wikkelen. Zowel bij een crematie als bij een begrafenis kan een wade een alternatief zijn voor een kist. Een uitvaartwade is gemaakt van natuurlijke materialen en verkrijgbaar in een brede prijsrange.

Wat is een wade of Uitvaartwade?

Wade, lijkwade en uitvaartwade zijn termen die we gebruiken voor het beschrijven van een doek om een overleden persoon in te wikkelen. Een lijkwade is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, zijde, hennep of bamboe. De overledene wordt zo ingewikkeld dat de contouren van het lichaam niet goed te zien zijn. Gedurende de opbaring en uitvaartceremonie mag het bovenste gedeelte van de wade openblijven, zodat het gezicht van de overledene zichtbaar is. Tijdens de begrafenis of crematie moet de wade volledig gesloten zijn.

Personen kiezen voor een lijkwade in plaats van een kist omdat de overledene dichterbij voelt. Het afscheid wordt hierdoor persoonlijk en intiem. Bovendien nodigt een wade uit tot aanraking. Daarnaast ervaren nabestaanden het inwikkelen van de overledene in de uitvaartwade als een ceremoniële handeling. Dit kan troostend werken en bijdragen aan de verwerking van het verlies.

Begraven in een Uitvaartwade

In het besluit op de lijkbezorging is door de overheid bij wet vastgelegd dat begraving of crematie mag plaatsvinden zonder kist, mits de overledene zich bevindt in een ander omhulsel. Bij een begrafenis zal het omhulsel gemaakt moeten zijn van biologisch afbreekbare materialen die het doel van de begraving niet belemmeren.

Een opbaarplank of draagbaar

Het is verplicht om een opbaarplank te gebruiken bij een lijkwade. De overledene ligt gewikkeld in de wade op de draagbaar. Het vervoer van de overledene kan daardoor met respect plaatsvinden. Een opbaarplank of draagbaar is verkrijgbaar in verschillende materialen. Dit kan een simpele houten plaat zijn met handvatten, maar bijvoorbeeld ook een gevlochten mand.

Wil je een Opbaarplank en Uitvaartwade kopen?

Mocht je besluiten om een uitvaartwade te kopen dan is het belangrijk dat je van te voren nadenkt over het materiaal en de kleur van de wade en of deze passend zijn bij de draagbaar. Daarnaast speelt budget een rol. Een lijkwade is verkrijgbaar vanaf ongeveer 250 euro en kan meer dan 800 euro kosten. Vooral de materiaalkeuze bepaalt de hoogte van de prijs.

Uitvaartwade Uitvaartwade Uitvaartwade Uitvaartwade

Uitvaartwade Uitvaartwade Uitvaartwade Uitvaartwade

Schwarte Uitvaartondersteuning
5.0
Gebaseerd op 4 beoordelingen
powered by Google
Denjela StoksDenjela Stoks
19:17 19 Aug 23
Erg goede service ! Hoop dat meer mensen jullie zullen ontdekken
Jannie MerkesteinJannie Merkestein
09:43 31 Jul 23
Michel BlaasMichel Blaas
13:43 17 Jul 23
js_loader

Goedkoopste uitvaartproducten online kopen. Persoonlijk en betrouwbaar.

Online bestellen van een uitvaartproducten voelt misschien wat vreemd, maar het is wel prettig om in alle rust, in uw eigen omgeving de diverse mogelijkheden te bekijken. En u kunt ervan op aan: welk u goedkoopste uitvaartproducten ook kiest.

U vindt hier de bv: de goedkoopste uitvaartkist.

Er zijn verschillende materialen, kleuren en maten te bestellen, ons assortiment is ruim. De ervaring leert dat het kiezen van een uitvaartkist, hoe verdrietig de omstandigheden ook zijn, kan helpen in het proces van verlies en rouw. Het kan helpen om praktisch ergens mee bezig te zijn, met in uw achterhoofd de wens van uw dierbare.

Wat gebeurt er na het plaatsen van een bestelling?

Zodra u bij Schwarte uitvaartondersteuning een keuze heeft gemaakt en een bestelling heeft geplaatst nemen we binnen 1 uur contact met u op. Dan bespreken we uw wensen verder persoonlijk. We leveren de goedkoopste uitvaartproducten vervolgens volgens afspraak, binnen enkele uren, bij u thuis of bij de uitvaartondernemer. Zodra de kist daar is geleverd ontvangt u direct een sms of email ter bevestiging. De bezorging zal altijd discreet plaatsvinden. Onze wagens zijn altijd ongedecoreerd, en onze chauffeurs zijn netjes en vriendelijk.

BTW

Al onze prijzen zijn inclusief btw.

Wij verzorgen door heel Nederland eerbiedwaardige uitvaarten, begeleid door professionele uitvaartverzorgers uit uw eigen regio.