Rouwgoederen

Wanneer je kiest voor een thuisopbaring kan het zijn dat je behoefte hebt aan extra hulpmiddelen. Binnen de uitvaartbranche worden dit rouwgoederen genoemd

Uitvaartmaterialen huren

Afscheid nemen op een uitvaart van een geliefde, vriend of kennis is een belangrijk moment wat je kan helpen bij het rouwproces. Als dat gaat om een van je naasten dan wil je dat zoiets goed geregeld is en voorspoedig verloopt. Dat is de reden dat veel mensen kiezen voor een uitvaartondernemer. Een uitvaartondernemer neemt alle zorg uit handen, dat wordt veelal als prettig ervaren. Erg prijzig. Regel dus zelf een uitvaart en huur de benodigde uitvaartmaterialen in de webshop van Schwarte uitvaartondersteuning.

 

Het uitvaartmateriaal in het kort

Een uitvaart of condoleance te organiseren heb je verschillende soorten uitvaartmaterialen nodig. De meeste mensen denken bij het regelen van een uitvaart aan een kist en een rouwauto. Maar er zijn nog veel meer materialen nodig om de uitvaart goed te laten verlopen.

Denk dan aan een brancard om de overledene te kunnen verplaatsen en vervoeren. De uitvaartkist of opbaarplank moet verhoogd staan, daarvoor gebruik je steunen of schragen. Om deze stellage aan het oog te ontdoen heb je een rok nodig die er geheel omheen past. Voor de opbaring is ook een Multikoeling voor thuisopbaring nodig. Om de overledene te kunnen afschermen tijdens de opbaring gebruik je kamerschermen.

Om de kist te kunnen verplaatsen wordt een zogenaamde schaarwagen gebruikt.

Wat zijn dat eigenlijk, uitvaartmaterialen?

Uitvaartmaterialen zijn alle materialen die nodig zijn voor het opbaren, vervoer en de uitvaart van de overledene. Daarbij bestaat de mogelijkheid van het uitvaartmaterialen huren. Aan welk uitvaartmateriaal moet je dan denken?

Het thuis opbaren van de overledene

Zodra iemand is overleden, moet de overledene allereerst worden verzorgd en aangekleed. Dat kan een heftig iets zijn. Wij kunnen dit uit handen nemen maar ook samen met je doen. Uiteindelijk is dit een heel bijzonder iets en een handeling die aan de rouwverwerking kan bijdragen.
Zodra de overledene mooi is verzorgd, kan deze, na eventueel transport op een brancard of schaarwagen, worden opgebaard.

Voor het opbaren kan een duur en vaak onpersoonlijk overkomend rouwcentrum worden gekozen, maar je kunt ook voor een thuisopbaring kiezen. Behalve dat een thuisopbaring een veel goedkoper alternatief is, is het ook nog een stuk persoonlijker. Bovendien is je dierbare overledene nog even bij je in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving.

Voor degenen die afscheid van de overledene willen komen nemen, zal de drempel bij een thuisopbaring waarschijnlijk wat lager liggen dan wanneer een rouwcentrum moet worden bezocht. Als nabestaanden heb je zowat afleiding, kunnen er herinneringen worden opgehaald. Behalve dat er tranen worden gelaten, kan er ook zomaar hartelijk worden gelachen.

Voor het thuis opbaren zijn verschillende opbaarmaterialen nodig. Wanneer je voor een thuisopbaring kiest zijn een aantal mogelijkheden:

Thuis opbaren is mogelijk in een uitvaartkist, Bed of op een opbaarplank

Welke opbaarmaterialen heb je nodig?

Er is in elk geval altijd een koeling nodig die onder het lichaam van de overledene wordt geplaatst.
Boven op de koeling en onder de koeling moeten lakens worden geplaatst om eventueel vocht dat tijdens het koelen vrij komt, op te kunnen vangen.
Wanneer er voor opbaren in een kist of op een opbaarplank wordt gekozen, moeten deze op twee schragen worden geplaatst.

Vervolgens kan de kist of de opbaarplank met een zogenaamde rok afgewerkt om onder andere de koeling of de brancard uit het zicht te houden.
Indien gewenst kan er nog een kamerscherm om de opgebaarde overledene worden geplaatst.

Verzorging condoleance en uitvaart

Als je de condoleance en uitvaart zelf organiseert dan wil je natuurlijk wel dat alles goed verzorgd is. Je kan dan uitvaartbenodigdheden huren. Condoleanceregisters zijn een belangrijk onderdeel van een afscheid van een persoon. Het is een moment om de emotie die iemand voelt te kunnen uiten. Het is een eeuwig moment van steunbetuiging. Natuurlijk kun je bij ons allerlei soorten condoleanceregisters vinden.

Ook vind je bij ons kaarsen, die voor de juiste sfeer zorgen voor tijdens de opbaring en/of uitvaart. Je hebt ook een mooie plek nodig waar bloemen geplaatst kunnen worden, daarvoor vind je bij ons bloemkrukken en tafels voor bloemen.
Tijdens de ceremonie worden vaak door meerdere mensen een woord gesproken. Op een lessenaar kan de spreker zijn/haar notities neerleggen en kan eventueel een microfoon bevestigd worden.

De kosten van de uitvaart dienen voorafgaand aan de uitvaart voldaan te zijn

Wilt u de uitvaart anders vormgeven? Heeft u nog vragen? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen.

U kunt ons dag en nacht telefonisch bereiken op telefoonnummer

085 800 0350(24/7)

Of per mail naar info@schwarte-uitvaartondersteuning.nl

Wij berekenen geen toeslagen in de avond en/of nacht en in het weekend

Wij verzorgen door heel Nederland eerbiedwaardige uitvaarten, begeleid door professionele uitvaartverzorgers uit uw eigen regio.