Overlijden melding
Na het overlijden
Heeft u te maken met een sterfgeval, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk na het overlijden te melden. Wij hebben als landelijke uitvaartverzorger van Schwarte Uitvaartondersteuning 24/7 een telefonisch meldpunt.
Hiervoor kunt u contact opnemen via 085 800 0350
Wij weten precies wat u moet doen na een overlijden. Ook als er sprake is van een uitvaartpolis.
Wij hebben veel ervaring met het omgaan van een sterfgeval en ondersteunen u tijdens het melden van het overlijden. Tijdens het melden van een overlijden begeleiden wij u rustig door alle te nemen stappen. Tijdens deze begeleiding vertegenwoordigen wij uw belangen en bouwen wij voor u rustmomenten in zodat u de uitvaart in alle rust kan vormgeven.
Wat te doen bij een overlijden?
Heeft u al een overlijden gemeld of heeft u mogelijk binnenkort te maken met een overlijden? Hieronder kunt u uitgebreid vinden welke eerste stappen er gevolgd worden.
U kunt ons 24/7 bereiken via 085 800 0350 of info@schwarte-uitvaartondersteuning.nl
Het melden van het overlijden
Als u te maken heeft met een overlijden dient u het overlijden te melden bij een uitvaartverzorger. Omdat u nergens aan vast wilt zitten kunt u ten alle tijden het beste het overlijden melden bij een uitvaartverzorger van Schwarte Uitvaartondersteuning heeft een landelijke dekking. Zo bent u er zeker van dat de uitvaart bij iedere gewenste locatie uitgevoerd kan worden.
Tijdens het melden van het overlijden noteren wij altijd eerst een aantal gegevens van u en van de overledene. Nadat wij deze genoteerd hebben nemen wij u rustig mee door naar de volgende stappen.
Zorgteam op locatie
Nadat wij met u de volgende stappen hebben doorgenomen nemen wij contact op met ons zorgteam. Dit doen wij terwijl wij nog met u in gesprek zijn of wij bellen u binnen 5 tot 10 minuten terug. Zo weet u direct hoe snel ons zorgteam bij u op locatie is.
Zodra ons zorgteam van Schwarte Uitvaartondersteuning op locatie is zullen zij de eerste verzorging verrichten bij uw dierbare. Afhankelijk van uw wensen kan uw dierbare thuis opgebaard worden of nemen wij de overledene mee naar een van onze uitvaartcentra. Daarnaast zal ons zorgteam vragen om de kleding die uw dierbare zal dragen in de komende dagen. Tijdens het bezoek van ons zorgteam neemt het team de verdere stappen met u door. Ook kunt u bij ons zorgteam terecht voor eventuele onduidelijkheden.
Contact met uitvaartverzorger
Nadat ons zorgteam op locatie is geweest zal er tijdens kantooruren een afspraak ingepland worden met één van onze uitvaartverzorgers. Dit kan een fysieke afspraak zijn maar kan ook telefonisch of digitaal. Dat is afhankelijk van uw wensen en het uitvaartpakket dat u wenst.
Onze uitvaartverzorger neemt stap voor stap uw wensen en die van uw dierbare door voor het regelen van de perfecte uitvaart. Door het inzichtelijk hebben van uw wensen kan onze uitvaartverzorger u het beste adviseren over de perfect passende uitvaart. Hieronder kunt u al een aantal vragen vinden die onze uitvaartverzorger met u zal doornemen;
- Cremeren of begraven?
- Voorkeur voor een bepaalde uitvaartkist?
- Dienst in de aula van het crematorium of begraafplaats of heeft u andere voorkeur?
- Zijn er rouwkaarten gewenst?
- Komen de nabestaanden op eigen gelegenheid naar de uitvaart locatie of vertrekken wij, gezamenlijk met de overledene, in stoet naar de uitvaart locatie?
- Is er de behoefte om de overledene tussentijds nog te zien?
- Wat wordt de invulling van de dienst? Denk aan sprekers, muziek, tonen van foto’s.
- Is er een condoleance gewenst? Wat voor soort consumpties?
- Is er een uitvaartpolis?
Tijdens het bespreken van uw wensen komt onze uitvaartverzorger met handvatten, suggesties op basis van uw wensen en zorgt ervoor dat niet alle beslissingen direct genomen hoeven worden. Aangifte van overlijden
De uitvaartondernemer zal ook de aangifte van overlijden verzorgen bij de gemeente. Hiervoor overhandigt hij de overlijdenspapieren (de A en B verklaring) aan de ambtenaar van de Burgerlijke Stand. In ruil hiervoor ontvangt de uitvaartondernemer:
– een uittreksel van de Akte van Overlijden
– het verlof tot Begraven of Cremeren
Met het verlof tot begraven of cremeren geeft de gemeente waar iemand is overleden toestemming om de overledene te begraven of cremeren. Deze wordt op de uitvaart dag door de uitvaartondernemer overhandigd aan de beheerder van de begraafplaats of het crematorium.
Automatisch geïnformeerd
Door de aangifte van overlijden worden de volgende (overheid)instanties automatisch op de hoogte gesteld:
1.Het UWV
2. Sociale Verzekerings Bank (SVB)
3. De Belastingdienst
4. Hoogheemraadschap
5. Gemeentelijke belastingen
Alle andere instanties zul je zelf moeten informeren. Op de site van de Rijksoverheid is er een handige checklist wat je allemaal dient te regelen na een overlijden. Na het invullen van een paar eenvoudige vragen genereert de site checklists met precies de informatie afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Bekijk hier de checklist:
Overlijden: wat moet ik regelen?.
Het verzorgen van de uitvaart
Na het bezoek van één van onze uitvaartverzorgers maken wij voor u een voorstel voor het verzorgen van de uitvaart. Dit voorstel is altijd volledig en er zullen achteraf geen onverwachte kosten in rekening gebracht worden.
Na eventuele aanpassingen en/of een akkoord zullen wij de volledige uitvaart precies verzorgen zoals u wenst. Na een akkoord nemen wij u nogmaals mee met de dan te volgen stappen en zullen wij de uitvaart plannen. U kunt ook in een later stadium altijd bij ons terecht als u nog vragen heeft.
Wij staan 24/7 voor u klaar. Als er iets is waarmee we u kunnen helpen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!
U kunt ons 24/7 bereiken via 085 800 0350 of info@schwarte-uitvaartondersteuning.nl
Wij verzorgen door heel Nederland eerbiedwaardige uitvaarten, begeleid door professionele uitvaartverzorgers uit uw eigen regio.
Vul deze gevens in en verstuur (meldingsformulier van overlijden)
Na het overlijden Na het overlijden Na het overlijden Na het overlijden Na het overlijden