Rouwvervoer

Nieuwe rouwauto’s blijven aanbieden, andere kleuren op onze rouwauto’s presenteren en innoveren met ons wagenpark is bij ons een blijvende gang van zaken. Zo presenteren wij in het voorjaar 2023 bronskleurige rouwauto’s en in het najaar 2023 volgen onze 100% elektrische Tesla rouwauto’s.

Voor het volgautovervoer beschikken wij naast de diverse 4- en 7-persoons Mercedes Benz E-klasse auto’s in diverse kleuren, ook over de mogelijkheid om meerdere familieleden gezamenlijk te vervoeren in een personenbus.

Vervoer

Staatsievervoer is een belangrijk onderdeel van een uitvaart. Wanneer u afscheid neemt van uw dierbare wilt u mooi rouwvervoer dat het begin van de rouwstoet vormt. In Nederland is er veel mogelijk op het gebied van rouwvervoer en in dit artikel leggen we uit wat de mogelijkheden zijn.

Soorten Vervoer in Nederland

De mogelijkheden op het gebied van rouwvervoer worden steeds groter. Dit komt omdat Nederlanders steeds meer wensen hebben op het gebied van een uitvaart. Vroeger was rouwvervoer meestal zwart en tegenwoordig zien we naast zwart ook steeds meer witte en grijze rouwauto’s. Naast rouwauto’s worden ook uitvaartbussen, rouwkoetsen, rouwfietsen en rouwmotoren steeds populairder. Hieronder vindt u een overzicht van de 10 meest populaire rouwvervoer mogelijkheden in Nederland.

Top 10 rouwvervoer in Nederlandrouwvervoer

  1. Zwarte rouwauto
  2. Grijze rouwauto
  3. Witte rouwauto
  4. Uitvaart bus
  5. Paard en wagen
  6. Rouwkoets
  7. Oldtimer
  8. Rouwmotor
  9. Loopkoets
  10. Rouwfiets

Vervoer in opkomst

Doordat er steeds meer mogelijkheden zijn en uitvaarten steeds persoonlijker worden spelen uitvaartondernemers hierop in. Ze proberen zoveel mogelijk nabestaanden te helpen met het vinden van het gewenste rouwvervoer. In sommige gevallen hebben nabestaanden bijzondere wensen en moet een uitvaartverzorger alles uit de kast halen om het gewenste uitvaartvervoer te regelen. Bij het overlijden van een brandweerman kan het bijvoorbeeld zijn dat de nabestaanden graag willen dat de rouwauto een brandweerauto is. Of bij de uitvaart van een kapitein van een schip zouden nabestaanden ervoor kunnen kiezen om nog een laatste stukje met de grafkist op een boot te varen. Om vervolgens naar de laatste rustplaats gebracht te worden.