Laatste wensen – Wilsbeschikking

 

Uw uitvaartwensen vastleggen is geen onderwerp waar u dagelijks bij stil staat. Een uitvaart is niet iets waar wij elke dag aan denken. Toch is het verstandig om over uw uitvaart na te gaan denken, want alleen u weet wat voor soort ceremonie en regelingen het beste is. Wilt u bepaalde keuzes openlaten voor het geval nabestaanden eventuele vragen kunnen beantwoorden? Ook dan is het goed dit op papier te zetten, zodat er geen onverwachte verrassingen zijn als familieleden later met spijt of verdriet op deze plannen terugkijken als het anders loopt dan verwacht.

Zorgen voor je naasten

Er zijn zoveel beslissingen te nemen als een naaste sterft. Je nabestaanden kunnen emotioneel en kwetsbaar zijn op dit moment, daarom is het belangrijk dat je voor hen zorgt door je wensen van tevoren op te schrijven. Dat voorkomt ongewenste verrassingen en helpt u om uw gedachten in deze moeilijke tijd met een gerust gemoed in plaats van met stress te ordenen.

Bespreek je ideeën met de mensen waar je van houdt

Nadenken over je wensen is één, het gesprek aangaan met je naasten is de volgende stap. Er zijn een aantal dingen die je moet bespreken met de mensen om je heen. Wat weten ze van je wensen voor het afscheid? Wil iemand van hen muziek of een bepaalde plaats als het zover is, en zo ja hoe beïnvloedt dat wat voor soort er bij elke gebeurtenis zal gebeuren? Deze vragen kunnen helpen de communicatie te openen tussen alle partijen die betrokken zijn bij het klaarmaken voor de dood – wat belangrijk is, want niemand wil dat de laatste momenten van zijn geliefde gevuld zijn met stress in plaats van verdrietige zijn van alle anderen die het jammer vinden dat hij/zij niet als eerste gekozen werd.

Je uitvaartwensen zijn nu in handen van deskundigen

Leg je wensen vast. Wij als uitvaartondernemer zullen je helpen om duidelijk vast te leggen hoe het afscheid precies in z’n werk gaat, zodat het aansluit bij wat het belangrijkst is aan jezelf, en tegelijk wat zorgen wegnemen bij degenen die dicht genoeg bij je staan dat ze zorgdragen voor wat er verder gebeurt met betrekking tot dit besluitvormingsproces.

Download voor uw eigen administratie

laatste wensen Wilsbeschikking

Wij verzorgen door heel Nederland eerbiedwaardige uitvaarten, begeleid door professionele uitvaartverzorgers uit uw eigen regio.

 

Schwarte Uitvaartondersteuning
Average rating:  
 0 reviews